AP EAPCET 2022 Hall Tickets Download 2022 EAMCET Hall Tickets Released

AP EAPCET 2022 Hall Tickets Download - EAMCET Hall Tickets Released. Engineering, Agriculture and Pharmacy Common Entrance Test (Conducted by JNTU Anantapur on behalf of APSCHE) Hall Tickets have been released. Candidates can download the Hall Tickets from the Official Website https://cets.apsche.ap.gov.in/EAPCET/Eapcet/EAPCET_HomePage.aspx using their credentials.
Below is the step by step procedure for downloading the Hall Tickets

AP EAPCET 2022 Hall Tickets Download - EAMCET Hall Tickets Released

AP EAPCET 2022 Hall Tickets Download - EAMCET Hall Tickets Released. Engineering, Agriculture and Pharmacy Common Entrance Test (Conducted by JNTU Anantapur on behalf of APSCHE) Hall Tickets have been released. Candidates can download the Hall Tickets from the Official Website https://cets.apsche.ap.gov.in/EAPCET/Eapcet/EAPCET_HomePage.aspx using their credentials.
Below is the step by step procedure for downloading the Hall Tickets

Dates of AP EAPCET 2022
  • Date of AP E
  • APCET Examination (Engineering) 04.07.2022 to 08.07.2022
  • Time of Engineering Examination 09.00 AM to 12.00 PM AND 03.00 PM to 06.00 PM
  • Dates of AP EAPCET Examination (Agriculture & Pharmacy) 11.07.2022 to 12.07.2022
  • Time of Agriculture Examination 09.00 AM to 12.00 PM 03.00 PM to 06.00 PM

How to Download AP EAPCET Hall Tickets 2022:

Required Data to Download HallTickets
  • Registration Number (or) Payment Reference Id
  • Qualifying Examination Hall Ticket No
  • Date of Birth (dd/mm/yyyy)
  • Click on the Official Link Enter the above Data 
  • Click on Submit and Download the Hall Tickets
AP EAPCET – 2022
JAWAHARLAL NEHRU TECHNOLOGICAL UNIVERSITY, ANANTAPUR Anantapur, Andhra Pradesh – 515 002

COMPUTER BASED EXAMINATION
FREQUENTLY ASKED QUESTONS – RESPONSES

1 Which documents should a candidate carry to the AP EAPCET 2022 test center?
Ans: Hall Ticket, Black/Blue Ball Point Pen, Filled in Online Application form along with attested copy of Caste Certificate (Caste Certificate incase of SC/ST category only)

2 What is the examination duration and timings?
Ans: Exam Duration: 3 Hours (Mandatory)
Exam Timings: FN session: 09.00 AM to 12:00 PM,
AN session: 03.00 PM to 06.00 PM

3 How can I locate the Examination Center?
Ans: Candidate can download and print the test center route map communicated along with Hall Ticket.

4 Will I able to attend any session for AP EAPCET2022?
Ans: No, You have to attend for the particular session for which Date and Time are mentioned in Hall Ticket.

5 Are working sheets supplied in examination centers?
Ans: Yes. Candidates are supplied with worksheets. Candidates can make calculations and finally shall return them to the invigilator before leaving the exam hall, writing their HT Number on them.

6 What is the reporting time for the AP EAPCET 2022?
Ans: Candidates will be permitted to AP EAPCET 2022 Test center at least two hours before the commencement of the test. Candidates will not be allowed into the Test center after the commencement of the test.

7 Where can candidate find the seating details?
Ans: Candidate can know the seating details post BAR Code scanning and date verification in Hall Ticket at exam center. Support staff will also be available to guide students to their respective computer labs.

8 Where will Student Photos be taken?
Ans: After documents verification at the entrance of AP EAPCET 2022 Test center, students will be guided toward LAB/Exam Hall. Invigilators will take Photograph of the student inside the exam hall.


9 If I get a difficult question paper,will it be taken care during valuation process?
  • Ans: APEAPCET-2022 is being conducted in multiple sessions based on the same syllabus, same pattern for candidates having same eligibility criteria.
  • A candidate will be eligible to appear only in one session.
  • Since the question paper will be different for each session, there is a possibility that the candidates compare themselves about the variation in the difficulty level of questions.
  • However, it may be noted that utmost care will be taken so that all the papers are of same standard. Further, it is decided to adopt a normalization process to eliminate any such variations in the difficulty level of various sessions.
  • The Normalization procedure that has been adopted for AP EAPCET-2017,2018, 2019,2020 & 2021 is being continued for AP EAPCET-2022 also.
10 When and where will I get my Login credentials to the Computer Based Test?
Ans: Login ID and Password will be announced 15 min before the commencement of the examination in the Test center

11 Can I see my question paper in Telugu language also?
Ans: Question paper is bilingual. Student can see the question in both English and Telugu languages. Question Paper will be displayed to the student in both English and Telugu.

12 Is there any negative marking for AP EAPCET2022?
Ans: There is NO negative marking.

13 Can I increase my question font size during the examination?
Ans: Yes, Question font size can be increased / decreased using [Zoom In (+) / Zoom Out (-)] buttons at the top right of the screen.

14 Can I change my options once I select and save an answer?
Ans: Yes, candidate can change the option selected at any point of time during the test by simply clicking on another option and saving it.

15 How can I know whether my answer is saved or not?
Ans: After selecting an option and Clicking “Save & Next” button, that respective question number will turn into Green Color in the Question Palette located on the right hand side of the computer screen.

16 Which questions will be considered for evaluation?
Ans:ONLY Questions for which answers are saved(displayed in green) and marked for review after answering (displayed in purple ) will be considered for evaluation.

17 Can I track my time during examination?
Ans: Timer in the top right corner will display the time left for test closure for your convenience.

18 Can I switch to other subject or question in between the examination?
Ans: Candidate can change the subject (section) or question number within a subject by clicking on the respective subject name, anytime within the duration of the test.

19 Can I see the entire question paper in a single go?
Ans: Yes, Click on Question Paper button for complete view of question paper along with options situated at the top right corner of the computer screen.(Note: Candidate cannot answer any question in this view)

20 What if there is any problem with my computer during the examination?
Ans: If you face any problem with your computer, please don’t be panic. ❖ Just report the issue to your invigilator by raising your hand.
❖ You will be given another system.
❖ Your timer will restart at the same point and you will not be losing any time.
❖ Also, all the questions answered / marked for review will remain the same in the new system.
❖ In other words, you are not going to lose any time or miss any question which you have answered / marked for review. So there is absolutely no reason to be panic.

21 Am I allowed to carry calculator?
Ans: No. Calculators are not allowed. You need to strictly adhere to the instructions mentioned in your AP EAPCET2022 Hall ticket and Instructions provided in the website. Any electronic gadget like mobile phone, digital watches etc are also not permitted.

0 comments:

Give Your valuable suggestions and comments